Prosuli ste vino po tepihu tokom proslave? Evo kako da očistite fleku, treba vam samo jedan sastojak iz kuhinje

Vesti 02.01.2024 13:49 0

Ako ste uspeli da prospete vino ili drugo alkoholno piće na tepih ili kauč, ne brinite. Stručnjak za čišćenje objašnjava kako da ih uklonite bez muke.

vino na tepihu

Shutterstock

Nije retkost da se na proslavi prospe neko alkoholno piće. Ali to može biti prava noćna mora za čišćenje, posebno kada je fleka na tepihu ili meblu, i još od crvenog vina. Ali, kad slavimo i pijemo, kao što su to mnogi radili dok su čekali Novu godinu, neizbežno je da neko prospe alkohol po tepihu ili kauču. A sigurno nećete odmah da uzmete sunđer i oribate fleku.

I tako sledećeg dana osvanete s flekama po sofi ili tepihu koje grozno izgledaju i čini vam se da ih je nemoguće ukloniti. Ali ne brinite, tu su stručnjaci za čišćenje koji imaju mnogo iskustva u tome.

„Što se tiče najboljih načina čišćenja prosutog alkohola, to zavisi od vrste“, tvrdi Rozen Delčev, stručnjak za čišćenje iz firme „Fantastic Services“. Ako se radi o crnom vinu, potrebni su vam samo voda i sirće. Rozen kaže: „Obrišite mrlju čistom krpom kako biste upili višak tečnosti ako je još uvek ima. Pomešajte jednake delove vode i belog sirćeta. Nežno tapkajte mrlju tom mešavinom koju ste naneni na čist sunđer. Nakon toga isperite vodom i osušite.“

Međutim, ako je proliven neki liker, pomešajte blagi deterdžent s vodom i obrišite fleku nakon što ste višak tečnosti upili papirnatim ubrusom. „Isperite to mesto čistom vodom i ponovno osušite,“ savetuje Rozen.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading