Ruska salata i mimoza su ukusne i sa kupljenim majonezom, ali domaći daje mnogo bolji šmek. Njegova priprema ume da bude pipava i zato vam donosimo najjednostavniji recept.
Majonez je spreman za 5 minuta, a bitno je da sastojci budu hladni i da ulje bude u zamrzivaču minimum 20 minuta, piše Stvar ukusa.
Domaći majonez
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Pre nego što krene da pravite domaći majonez, važno je da sve sastojke prvo držite u frižideru ili zamrzivaču, čak i ulje.Ono mora da stoji u zamrzivaču minimum 20 minuta pre pripreme domaćeg majoneza. Kada se ohladili sve sastojke, stavite ih u posudu u kojoj ćete blendirati majonez. Zatim stavite štapni mikser na dno i bez pomeranje blendajte nekih 5 sekundi. Zatim pomerajte štapni mikser gore-dole i blendirajte oko 25 sekundi.
Bonus video: