Sto puta bolji od kupovnog: Domaći majonez se umuti za 5 minuta, ukus mu je prste da poližeš!

Izvor: Ana Klikovac Vesti 30.12.2023 20:54 0

Njegova priprema ume da bude pipava i zato vam donosimo najjednostavniji recept...

majonez

Shutterstock

Ruska salata i mimoza su ukusne i sa kupljenim majonezom, ali domaći daje mnogo bolji šmek. Njegova priprema ume da bude pipava i zato vam donosimo najjednostavniji recept.

Majonez je spreman za 5 minuta, a bitno je da sastojci budu hladni i da ulje bude u zamrzivaču minimum 20 minuta, piše Stvar ukusa.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

holandez

Shutterstock

 

Domaći majonez


Sastojci:
  • 1 jaje
  • 200 ml ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema:

Pre nego što krene da pravite domaći majonez, važno je da sve sastojke prvo držite u frižideru ili zamrzivaču, čak i ulje.Ono mora da stoji u zamrzivaču minimum 20 minuta pre pripreme domaćeg majoneza. Kada se ohladili sve sastojke, stavite ih u posudu u kojoj ćete blendirati majonez. Zatim stavite štapni mikser na dno i bez pomeranje blendajte nekih 5 sekundi. Zatim pomerajte štapni mikser gore-dole i blendirajte oko 25 sekundi. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)