Ukrašavanje jelke po feng šuiju: Ako ovako ukrasite kuću, sreća i blagostanje će vas pratiti tokom cele godine

Slobodanka Ćorić Vesti 28.12.2023 11:04 0

Feng šui eksperti kažu da čak i novogodišnje dekoracije imaju uticaja na zbivanja u godini koja sledi

jelka

Shutterstock

Počinju pripreme za novogodišnje praznike, a složićete se da je ukrašavanje doma i kićenje jelke nešto čemu se svi raduju.

Feng šui eksperti kažu da čak i novogodišnje dekoracije imaju uticaja na zbivanja u godini koja sledi.

Prema njihovim rečima, važno je već krajem godine na izmaku privući u dom dobru energiju. Prema kineskom horoskopu, zaštitnik 2022. godine je Vodeni Tigar, čiju pažnju je važno privući, kako bi godina bila dobra.

Prema mišljenju eksperata za feng šui, važno je da se privukče pažnja tigra,  koji će obezbediti napredak, blagostanje i mir u kući.

jelka

Shutterstock

 

Kako se u feng šui filozofiji mnogo toga postiže uređenjem prostora i raznim predmetima, u ovom slučaju se trba posebno postarati oko novogodišnje jelke. 

Oni savetuju da, zarad napretka i blagostanja, odaberete ukrase u prirodnim bojama, poput plave, tirkizne, braon, bež ili crne.

Za boje poput crvene i ljubičaste, kao i za ukrase pune šljokica i fluorescentne ukrase, veruje se da teraju, odnosno plaše tigra i da dobra energija odlazi

jelka

Shutterstock

 

Feng šui propoveda i sklad sa prirodom. Prema tome, poznavaoci ove istočnjačke filozofije smatraju da ste dobro odlučili, ako ste izabrali da ove godine okitite prirodnu jelku. Koristite što manje veštačkih materijala i ukrasa koji su pravljeni od njih.

Umesto toga, odaberite tkanine od lana, pamuka ili vune, sobne biljke, predmete od gline ili keramike, drvene kugle i slično.

jelka

Shutterstock

 

Svoj dom možete okititi i granama četinara, šišarkama ili sušenim bobicama.

 
Komentari (0)
Loading