Nema boljeg razloga za ustajanje u hladna jutra od mirisa palačinki. Ustaćete bez razmišljanja i krenuti na posao, bez obzira koliko ste umorni.
Priprema je zaista jednostavna, vreme pečenja je relativno kratko, a od navedenih sastojaka dobićete palačinke dovoljno za čak 4 porcije, piše Miss7. Iako su odlične samo kada su prelivene medom, možete napraviti i karamel ili prodistanti jabuke. Sladoled i šlag su uvek dobra ideja, kao i džem od pomorandže. Izbor prepuštamo vama!
Palačinke sa zimskim začinima
Sastojci:
- 3 kašike smeđeg šećera
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 200 ml mlaćenice
- 2 jaja
- 1 kašičica paste od vanile
Priprema: U manjoj posudi otopite puter i šećer na laganoj vatri i ostavite da se malo prohlade. Prosejati brašno, pomešati sa praškom za pecivo i začinima. Dodajte mlaćenicu, jaja, pastu od vanile i puter sa šećerom. Mešajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Zagrejte tiganj za palačinke i pecite po dve ili tri. Za jednu palačinku bi trebalo da bude dovoljna kašika testa, jer će tokom pečenja napuhati. Pecite palačinke 2 do 3 minuta sa svake strane, dok ne poprime lepu zlatnu boju. Poslužite ih tople!
Bonus video: