Pečeni krompir je neizostavan dodatak mnogim jelima, ali je lako pogrešiti tokom pripreme, što će sprečiti da postane hrskav.
Da li ste se ikada zapitali gde grešite kada pripremate krompir da ne ispadne dovoljno hrskav?
Kuvar Mark Vilijams, osnivač škole kuvanja u hotelu Grand Jork sa pet zvezdica, kaže da je ključno šta radite nakon kuvanja krompira, prenosi Klix.ba.
"Da dobijete savršeno pečen krompir, oljuštite ga i stavite u hladnu vodu, pa sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok ivice ne omekšaju. Zatim ocedite krompir i sačekajte da izađe sva para, je, da se malo ohladi. Nikada neće dobiti hrskav krompir ako je pun vode", rekao je on.
Ako ga ne stisnete dovoljno dobro, umesto lepe boje i hrskave teksture, krompir će biti težak i mokar. Da bi vaša prezentacija bila savršena, dodajte još nekoliko važnih stvari.
"Zagrejte mast u rerni. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, pa ga prebacite u mast i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta. Tako će se napraviti kora sa svih strana", on zaključuje.
Bonus video: