Trik za brzo sušenje posteljine zimi: Većina žena radi jednu stvar, a štetna je za zdravlje

Vesti 28.12.2023 09:10 0

Nemaju svi mašinu za sušenje veša, pa se dovijaju na razne načine da osuše veš u zimskom periodu. Posteljina je najveći problem, jer joj je potrebno mnogo mesta.

žena

Shutterstock

Ako nemate mašinu za sušenje veša, a ni veliki stan, onda je širenje posteljine zimi problem. Ukoliko je raširite na terasi, sušenje će trajati danima. Postoji nekoliko načina na koje možete u zimskom periodu osušiti posteljinu unutra – brzo.

1. Raširite je ujutru

Posteljinu raširite ujutru, jer ukućani neće biti tokom dana u kući, pa im neće smetati. Do uveče će se osušiti, posebno ako imate centralno grejanje. Posteljinu raširite u prostoriji sa većim protokom vazduha i u kojoj ne provodite mnogo vremena kako ne biste udisali vlagu. Najbolje je da je rastegnete na velikoj površini, kako bi tkanina mogla da diše i brže se osuši. Prebacite je preko sušilice za veš.

2. Iskoristite vrata

Postolja za sušenje veša su savršena za manje komade, poput jastučnica. Međutim, ako nemate dovoljno veliko postolje, vrata su pogodnija. Posteljinu stavite preko otvorenih vrata. Posteljina će se tako manje gužvati. Pre toga proverite da li je vrh vrata dovoljno čist, kako ne biste uprljali opranu posteljinu. Ova tehnika najbolje funkcioniše u prostoriji koju niko ne koristi.

3. Ne stavljajte je na radijator

To nije preporučljuvo iz bezbednosnih razloga, jer postoji potencijalni rizik od požara. Prekrivanje radijatora vlažnom tkaninom može da uzrokuje kondenzaciju, vlagu i buđ. Ove pojave nisu dobre za zdravlje disajnih organa.

4. Redovno provetravajte

Kako biste smanjili količinu vlage u prostoriji dok se posteljina suši, otvarajte prozore kako biste omogućili neometano kretanje vazduha i pustili vlažan vazduh da izađe. Ventilator može pomoći u smanjenju kondenzacije.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading