Napravite svoj omiljeni zimski napitak kod kuće i uživajte u mirisu i aromi cimeta i karanfilića!
Sa hladnim zimskim mesecima dolazi i tradicija uživanja u kuvanom vinu. Ako želite da ga pripremite u toplini svog doma, imamo sjajnu vest - priprema kuvanog vina ne može biti jednostavnija i brža! Najverovatnije, sve sastojke već imate u svom domu, a ako je tako, samo ste 10 minuta udaljeni od odličnog domaćeg kuvanog vina!
Sastojci:
- 100 g muscovado šećera
- 1 zvezdasti anis
- 1 štapić cimeta
- 4 karanfilića
- 150 ml vode
- 1 limun
- 2 klementine
- 150 ml likera od pomorandže
- 750 ml crnog vina
- kora pomorandže i zvezdasti anis za dekoraciju
Priprema: U šerpu staviti 100 g muskovado šećera sa zvezdastim anisom, štapićem cimeta, četiri karanfilića i 150 ml vode. Dovedite do laganog ključanja, mešajući da se šećer rastvori. Kuvajte dva minuta, a zatim sipajte tečnost u veliki bokal i ostavite da se ohladi. U bokal dodajte limun i klementine, obe tanko isečene, uz 150 ml likera od pomorandže i 750 ml crnog vina. Dobro promešajte, a zatim poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata ili preko noći. Poslužite ohlađeno ili sa ledom, sa korom pomorandže i anisom. Ako želite da poslužite tradicionalno toplo kuvano vino, nema potrebe da ga hladite – jednostavno ga zagrejte bez ključanja i poslužite!
Bonus video: