Kuvano vino sa tajnim sastojkom: Uzbuđuje sva čula, unosi radost u vaš prostor, a do užitka vas deli samo 10 minuta!

Izvor: Ana Klikovac Vesti 01.01.2024 18:09 0

Najverovatnije, sve sastojke već imate u svom domu...

vino

Shutterstock

Napravite svoj omiljeni zimski napitak kod kuće i uživajte u mirisu i aromi cimeta i karanfilića!

Sa hladnim zimskim mesecima dolazi i tradicija uživanja u kuvanom vinu. Ako želite da ga pripremite u toplini svog doma, imamo sjajnu vest - priprema kuvanog vina ne može biti jednostavnija i brža! Najverovatnije, sve sastojke već imate u svom domu, a ako je tako, samo ste 10 minuta udaljeni od odličnog domaćeg kuvanog vina!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

vino

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 100 g muscovado šećera
  • 1 zvezdasti anis
  • 1 štapić cimeta
  • 4 karanfilića
  • 150 ml vode
  • 1 limun
  • 2 klementine
  • 150 ml likera od pomorandže
  • 750 ml crnog vina
  • kora pomorandže i zvezdasti anis za dekoraciju

Priprema: U šerpu staviti 100 g muskovado šećera sa zvezdastim anisom, štapićem cimeta, četiri karanfilića i 150 ml vode. Dovedite do laganog ključanja, mešajući da se šećer rastvori. Kuvajte dva minuta, a zatim sipajte tečnost u veliki bokal i ostavite da se ohladi. U bokal dodajte limun i klementine, obe tanko isečene, uz 150 ml likera od pomorandže i 750 ml crnog vina. Dobro promešajte, a zatim poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata ili preko noći. Poslužite ohlađeno ili sa ledom, sa korom pomorandže i anisom. Ako želite da poslužite tradicionalno toplo kuvano vino, nema potrebe da ga hladite – jednostavno ga zagrejte bez ključanja i poslužite! 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)