Kuvano vino sa tajnim sastojkom: Uzbuđuje sva čula, unosi radost u vaš prostor, a do užitka vas deli samo 10 minuta!

Vesti 01.01.2024 18:09 0

Najverovatnije, sve sastojke već imate u svom domu...

vino

Shutterstock

Napravite svoj omiljeni zimski napitak kod kuće i uživajte u mirisu i aromi cimeta i karanfilića!

Sa hladnim zimskim mesecima dolazi i tradicija uživanja u kuvanom vinu. Ako želite da ga pripremite u toplini svog doma, imamo sjajnu vest - priprema kuvanog vina ne može biti jednostavnija i brža! Najverovatnije, sve sastojke već imate u svom domu, a ako je tako, samo ste 10 minuta udaljeni od odličnog domaćeg kuvanog vina!

vino

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 100 g muscovado šećera
  • 1 zvezdasti anis
  • 1 štapić cimeta
  • 4 karanfilića
  • 150 ml vode
  • 1 limun
  • 2 klementine
  • 150 ml likera od pomorandže
  • 750 ml crnog vina
  • kora pomorandže i zvezdasti anis za dekoraciju

Priprema: U šerpu staviti 100 g muskovado šećera sa zvezdastim anisom, štapićem cimeta, četiri karanfilića i 150 ml vode. Dovedite do laganog ključanja, mešajući da se šećer rastvori. Kuvajte dva minuta, a zatim sipajte tečnost u veliki bokal i ostavite da se ohladi. U bokal dodajte limun i klementine, obe tanko isečene, uz 150 ml likera od pomorandže i 750 ml crnog vina. Dobro promešajte, a zatim poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata ili preko noći. Poslužite ohlađeno ili sa ledom, sa korom pomorandže i anisom. Ako želite da poslužite tradicionalno toplo kuvano vino, nema potrebe da ga hladite – jednostavno ga zagrejte bez ključanja i poslužite! 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading