Još kremastija verzija kajgane je ono što vam treba za današnji doručak ili branč. Pored očekivanog serviranja na tanjir, možete ga staviti i na hleb ili hrskavi tost. Ako ste ljubitelj sira, pospite ga parmezanom ili rendanom mocarelom, piše Miss7.
Kajgana sa rikotom
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 kašika seckanog svežeg vlasca
- ¼ kašičice soli
- 1 kašika putera
- 100 g rikote
Postupak: Umutiti jaja i pomešati ih sa vlascem i solju. U tiganju otopite puter, pa sipajte jaja i mešajte silikonskom lopaticom - na laganoj vatri. Uklonite ih sa vatre nakon otprilike dva do tri minuta i lagano umešajte rikotu. Prepecite četiri kriške hleba, prelijte ga jajima i po potrebi začinite sa još soli i krupno mlevenog bibera. Poslužite odmah!
Bonus video: