Zato je važo da iskoristite njegov maksimum i izbegnite ove grešake.
1. Vodite računa prilikom zamrzavanja
Pakovanje iz prodvnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u deblju plastičnu kesicu i ostavite u zamrzivač.
2. Mikrotalasna pećnica nije rešenje
Mikrotalana pećnica će početi da kuva površinski sloj mlevenog mesa i očvrsnuti ga pre nego što se masa do kraja odmrzne. Nemojte to raditi, već meso odledite na prirodan način.
3. Temperatura tiganja je ključna
Maksimalan ukus i karamelizaciju mesa postići ćete ako odmrznuto meso stavite u vruć tiganj u koji ste dodali kašiku ulja ili maslaca. Ne stavljajte ga u hladan tiganj jer će se zalepiti za dno i dobiti neuglednu sivu boju.
4. Ocedite višak vode
Mleveno meso tokom dinstanja ispušta višak vode koja ispari usled dugotrajne termičke obrade. Možete ocediti ovu vodu tokom kuvanja, pogotovo ako pratite recept i brinete se koliko tečnosti morate dodati za pripremu određenog sosa ili jela.
5. Nemojte ga ispirati pre kuvanja
Ispiranje mesa pre kuvanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav ukus.