Zagoreo vam je ručak? Ovako ćete neutralisati miris spaljene hrane i niko neće znati šta se desilo

Vesti 20.12.2023 16:42 0

Svima se ponekad dogodi da prilikom kuvanja ili pečenja zagori jelo. Neprijatan miris se raširi celom kućom. Ovo su načini na koje možete da ga neutrališete.

žena kuva

Shutterstock

Kada se desi da vam jelo zagori, samo sklonite ono što ne može da se jede i neutrališite miris dima i izgorele hrane. Niko neće ni primetiti šta se desilo. Evo kako to da uradite:

Napravite miris kolača

Zagrejte rernu na 90 stepeni. Stavite aluminijsku foliju na pleh, pospite cimet i šećer i stavite jednu kašiku putera. Isključite rernu i ostavite da to stoji unutra 2-4 sata. Miris kolača će ispuniti vašu kuću, a cimet će upiti neprijatan miris dima.

Natopite hleb u sirće

Koristite hleb i sirće za apsorpciju mirisa. Napunite posudu s vodom i dodajte 2 šoljice sirćeta. Stavite da provri, a zatim pustite da se kuva na tihoj vatri 15 minuta. Uzmite malo hleba i umočite ga u tu vodu. Stavite ga na tanjir i pustite da upije mirise. Možete koristiti samo vodu i sirće za apsorpciju mirisa.

Osvežite dom limunom

U bocu s prskalicom sipajte jednake količine limunovog soka i vode i osvežite dom. Neprijatan miris će nestati, a kuća će mirisati na limun.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading