Kada se desi da vam jelo zagori, samo sklonite ono što ne može da se jede i neutrališite miris dima i izgorele hrane. Niko neće ni primetiti šta se desilo. Evo kako to da uradite:
Napravite miris kolača
Zagrejte rernu na 90 stepeni. Stavite aluminijsku foliju na pleh, pospite cimet i šećer i stavite jednu kašiku putera. Isključite rernu i ostavite da to stoji unutra 2-4 sata. Miris kolača će ispuniti vašu kuću, a cimet će upiti neprijatan miris dima.
Natopite hleb u sirće
Koristite hleb i sirće za apsorpciju mirisa. Napunite posudu s vodom i dodajte 2 šoljice sirćeta. Stavite da provri, a zatim pustite da se kuva na tihoj vatri 15 minuta. Uzmite malo hleba i umočite ga u tu vodu. Stavite ga na tanjir i pustite da upije mirise. Možete koristiti samo vodu i sirće za apsorpciju mirisa.
Osvežite dom limunom
U bocu s prskalicom sipajte jednake količine limunovog soka i vode i osvežite dom. Neprijatan miris će nestati, a kuća će mirisati na limun.
Bonus video: