Da li znate da krpe treba da držite u fižideru? Kada čujete razlog, nikada ih više nećete slagati po fiokama

Jelena Vukelić Vesti 19.12.2023 09:49 0

Obično su okačene u kuhinji, mnogi ih stavljaju i na radnu površinu ili sudoperu, ali verovatno vam ne bi palo na pamet da stavite krpe u frižider. Šteta, jer je to vrlo praktična stvar koji olakšava život i minimizira uobičajeni problem

Krpe

Shutterstock

Korišćene krpe, ako se ne ispiraju dobro i redovno menjaju, brzo postaju izvor raznih vrsta mikroorganizama. Držanje u frižideru može ih usporiti jer više vole toplinu. Međutim, to nije razlog zašto vas savetujemo da stavite krpe u frižider. Razlog je drugačiji. Prilično očigledno, ali moguće je da većina vas to nikada ranije nije shvatila.

Materijal od kojeg su tkanine napravljene su veoma upijajući. Tako da će biti odličan u uklanjanju viška vlage, koja se često nakuplja u frižideru. Samo ih postavite na police. Ova metoda je posebno korisna za ljude koji imaju puno voća i povrća.

Držanje voća i povrća na policama nije baš dobra ideja iz više razloga. Pre svega, frižider se veoma brzo zaprlja. A preostali ostaci hrane mogu pokvariti i kontaminirati druge proizvode. Drugo, voće i povrće koje leži na vlažnoj ili često čak mokroj površini može početi da trune. Rešenje je jednostavno. Dovoljne su obične krpe.

Ako proizvode ne stavite direktno u frižider, već na krpu, svaka kontaminacija će završiti na njoj. Umesto da operete ceo frižider, samo zamenite krpu novom. Materijal takođe upija vlagu tako da se ne akumulira na hrani. Jednostavno, ali efikasno.

Komentari (0)
Loading