Em ne prljate sudove, em su zdrava: Ispržite jaja na oko bez tiganja i ulja, biće gotova za 2 minuta!

Vesti 13.12.2023 16:25 0

Bez ulja ne možete da ispržite jaje u tiganju, jer će se zalepiti. A nije ni zdravo. Ali možete to da uradite na malo drugačiji način.

pržena jaja

Shutterstock

Jaja se mogu pripremiti na više načina, ali mnogima su omiljen doručak ili večera pržena jaja. Međutim, da bi ona bila savršena, treba dno tiganja prekriti puterom ili uljem. U suprotnom, jaja će se zalepiti za tiganj i neće biti lepo ispržena. Ipak, postoji način da se jaje isprži i bez masnoće i bez tiganja!

Ustvari, jaje ćete u osom slučaju ispeći. Za pečenje jaja bez tiganja potrebna su vam dva papirnata tanjira i mikrotalasna rerna. Razbijet 2-3 jaja na tanjir, pa ga poklopite drugim tanjirom i pecite u mikrotalasnoj rerni. Za minut i po imaćete pečena jaja i oduševićete se.

 

@rosereisman So you want to fry eggs and either don’t want to get the kitchen dirty/ maybe you’re travelling and don’t have a pan? No problem! Give this hack/ recipe a try!🍳 #rosereisman #friedeggs #microwavehack #fyp ♬ original sound - Rose Reisman

 

Ovo je na svojoj TikTok stranici podelila Rouz Rajsman i pokazala u video snimku kako se to radi.

Za svako jaje koje se doda za pečenje u mikrotalasnoj rerni, vreme pečenja treba da se produži za pola minuta kako bi se belance lepo ispeklo i da ne bi ostalo živo.

Dužinu pečenja možete prilagođavati. Malo više vremena u mikrotalasnoj učiniće belance čvršćim. A još jedna prednost je u tome što je ovaj način pečenja zdrav, odnosno ješćete zdrava jaja, kuhinja neće biti preplavljenja mirisom prženog ulja, a ne morate ni sudove da perete

Pratioci ove žene bili su zadivljeni ovim trikom, a jedna osoba je napisala: "Funkcioniše zaista! Obožavam to!"

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading