Ukrasite jelku prema feng šuiju: Privucite novac i bogatstvo i zakoračite u novu godinu puni energije i dobrih misli

Olja Jelić Vesti 12.12.2023 22:20 0

Levi ugao kuće ili stana smatra se "površinom bogatstva", pa ako tu stavite jelku, nadajte se prosperitetu i bogatstvu...

jelka

Shutterstock

Kićenje jelke je mnogima omiljeni novogodišnji ritual koji praktikuju od detinjstva. Nije retkost da se neki ukrasi godinama čuvaju i prenose s generaciju na generaciju, ali mnogi ne zaobilaze i nove trendove. Verovali ili ne, postoje i pravila za dekorisanje jelke koja su osmislili feng šui stručnjaci da biste u novu godinu ušli puni energije i dobrih misli, piše "Brajt sajd".

Mesto 

Mesto za jelku, koja simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo, po feng šuiju je veoma važno jer donosi harmoniju u dom. Trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom vatre, a najbolje mesto za ovaj simbol je u gornjem levom uglu kuće.

ukrasi

Shutterstock

 

Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a postavljanje novogodišnje jelke na ovom mestu privlači bogatstvo i prosperitet u kuću.

Dobro mesto za novogodišnju jelku su svi uglovi ili centralni deo kuće, jer će se stabilizovati energija tokom ove praznične sezone.

Boje 

Ako jelku stavite na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje, koje simbolizuju vodene i metalne elemente što, prema feng šuiju, "guraju" posao i uspeh ukućana.

Jelka na zapadu ili severozapadu trebalo bi da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a to će usmeriti energiju na sposobnost komunikacije, razumevanja i kreativnost.

jelka

Shutterstock

 

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima, koji bude ljubav, piše Informer.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading