Oterajte ih zauvek: Mravi, moljci i bubašvabe od ovoga beže iz kuće brzinom svetlosti!

Vesti 10.12.2023 15:59 0

Mravi, bubašvabe i moljci, ne smao da su dosadni, već mogu da naprave štetu ako ih ne uništite na vreme.

mravi

Shutterstock

Napravite sredstva za uništavanje insekata koji se najčešće pojavljuju u kući. To ćete uraditi lako, od sastojaka koje verovatno već imate u kući.

Skrob uništava mrave

Obično dolaze u kuću u potrazi za hranom. Zato ih najčešće ima u kuhinji. Razmutite kukuruzni skrob u vodi i poprskajte putanju kojom se kreću, ali i sve mrave koje vidite. Drugi način je da ih prvo usisate, pa da stavite iseckanu koru pomorandže ili limuna na mesta kuda su išli. Mravi ne podnose miris citrusa, pa će se držati dalje od vaše kuće.

Oterajte ih zauvek: Mravi, moljci i bubašvabe od ovoga beže iz kuće brzinom svetlosti!

Shutterstock

 

Kedar tera moljce

Male napasti koje mogu da se nasele u ormarima, nameštaju i kuhinji, oteraćete ako poprskate ta mesta vodom u koju ste sipali nekoliko kapi etarskog ulja kedra. Moljci ne podnose njegov miris. Kada vratite stvari, stavite platnene kesice koje ste napunili mešavinom usitnjenih suvih začina (lovor, majčina dušica, lavanda i karanfilić).  

Mešavina protiv bubašvaba

Pomešajte iste količine šećera i sode bikarbone i pospite po mestima gde ste primetili bubašvabe. Šećer ih privlači, pa će pojesti tu mešavinu, a onda će ih soda bikarbona uništiti. Bubašvabe ne podnose miris limuna pa kada brišete podove, iscedite u vodu jedan limun radi prevencije – neće vam ulaziti u kuću više.

Komentari (0)
Loading