Dovoljna je samo kašičica ove namirnice: Stavite je u ormar i rešite se ustajalih i neprijatnih mirisa

Slobodanka Ćorić Vesti 30.11.2023 07:24 0

Ustajali i vlažni mirisi iz ormara nestaju brzo ukoliko je stavite među stvari

Ormar

Shutterstock

Kafa nije dobra samo da vas ujutru razmrda i da vam dan počne energijom. Ona ima svojstvo da upija neprijatne mirise. Sadrži prirodna hemijska jedinjenja koja imaju sposobnost da vežu mirise. Na primer, kofein i druge hemikalije koje se nalaze u kafi mogu delovati kao adsorbenti za mirise.

Kafa sadrži aktivni ugalj, koji je poznat po svojoj sposobnosti absorpcije. Aktivni ugljen ima veliku površinu s mnogo mikroskopskih pora koje mogu privući i zadržati molekule mirisa.

Iako mnogi ljudi ovo moćno zrno stavljaju u frižider i zamrzivač, odlično se pokazala i u ormaru. Ustajali i vlažni mirisi iz ormara nestaju brzo ukoliko je stavite među stvari.

Možete napraviti vrećicu sa kafom, tako što ćete je staviti u gazu, vezati i okačiti da visi među garderobom. Možete i u plitki sud ili šoljicu staviti mlevenu ili kafu u zrnu na dno ormara, takođe.

Već posle nekoliko sati ćete primetiti da je miris svež i čist. Svakako treba voditi računa o garderobi koja mora biti čista i dobro osušena pre odlaganja, jer se u suprtonom stvara buđ i ustajali miris.

Komentari (0)
Loading