Zaboravite na vlagu: Ova sobna biljka sprečava stvaranje kondenzacije, pa nećete morati da brišete prozore i danju i noću

Vesti 12.11.2023 17:53 0

U većini domova se tokom zime pojavi kondenzacija na prozorskim staklima, koja stalno treba da se briše kako ne bi nakvasila zid i tako stvorila buđ. Postoji sobna biljka koja sprečava stvaranje kondenzacije.

žena

Shutterstock

Kondenzacija na prozorima se može pretvoriti u buđ i vlagu. Stručnjaci su otkrili jednostavan način za smanjenje kondenzacije bez ikakvog truda. Umesto sto suvih krpa, jednostavno kupite biljku pauk, odnosno zeleni ljiljan. Mnoge domaćice su primetile da, od kada je imaju, vlage na prozorima u toj prostoriji je mnogo manje ili je uopšte nema.

žena

Shutterstock

 

Biljka pauk lepo izgleda i krasiće vam kuću. Ima tanko zeleno lišće s belim prugama, koje je dugačko, opušteno, u obliku mača i stvara grmoliki izgled. Lako se održava. Ne zahteva često zalivanje. Prilagodljiva je raznim uslovima svetlosti i temperature.

Držite je u prostorijama gde je kondenzacija najčešća i najveća, kao što su kupatilo, kuhinja i spavaća soba. Za bolji efekat, treba imati 2-3 ove biljke. Cvećari su potvrdili da ova biljka može sprečiti kondenzaciju jer upija vlagu iz prostorije. Osim što pomaže u smanjenju vlažnosti vazduha, odlično pročišćava vazduh jer upija štetne materije, poput formaldehida i ugljen-monoksida.

Komentari (0)
Loading