Spasite ručak očas posla: Jelo koje ste skuvali je previše kiselo, slano, ljuto? Imamo brzo rešenje da ukućani ne ostanu gladni!

Vesti 05.11.2023 15:30 0

Čak i najiskusnijim kuvarima se omakne malo više soli u jelo, šećera u kolače, desi se da jelo bude previše kiselo ili ljuto. Zahvaljujući ovim proverenim trikovima nećete morati da bacite ručak ni poslasticu.

žena

Shutterstock

Presolili ste?

Iako većina misli da je krompir najbolje rešenje – nije, jer ne upija samo so već sve začine. Kada ne možete da dodate malo vode, sipajte šolju soka od paradajza ili neutralne pavlake. Ili stavite kašiku pirinča koji će upiti višak soli. U zavisnosti od vrste jela, kašičica sirćeta takođe može rešiti problem.

Ako gori od ljutine

Da biste mogli da pojedete previše ljuto jelo, ublažite ljutinu tako što ćete dodati nekoliko kapi limuna. Ako to nije dovoljno, stavite malo majoneza, kisele pavlake ili jogurta i rešićete problem.

Preslatko je?

Kada je desert presladak, sipajte malo soka od limuna ili neki gorki sastojak, kao što je kakao (bez šećera, naravno).

Neutrališite kiselo

Ovo je najmanji problem, jer je dovoljno dodati malo šećera. U prekiseljene salate i jela s paradajzom stavite trećinu kašičice šećera. Sa malo šećera ćete rešiti problem i kada u poslastice sipate previše soka od limuna ili pomorandže.

Komentari (0)
Loading