Presolili ste?
Iako većina misli da je krompir najbolje rešenje – nije, jer ne upija samo so već sve začine. Kada ne možete da dodate malo vode, sipajte šolju soka od paradajza ili neutralne pavlake. Ili stavite kašiku pirinča koji će upiti višak soli. U zavisnosti od vrste jela, kašičica sirćeta takođe može rešiti problem.
Ako gori od ljutine
Da biste mogli da pojedete previše ljuto jelo, ublažite ljutinu tako što ćete dodati nekoliko kapi limuna. Ako to nije dovoljno, stavite malo majoneza, kisele pavlake ili jogurta i rešićete problem.
Preslatko je?
Kada je desert presladak, sipajte malo soka od limuna ili neki gorki sastojak, kao što je kakao (bez šećera, naravno).
Neutrališite kiselo
Ovo je najmanji problem, jer je dovoljno dodati malo šećera. U prekiseljene salate i jela s paradajzom stavite trećinu kašičice šećera. Sa malo šećera ćete rešiti problem i kada u poslastice sipate previše soka od limuna ili pomorandže.