Najbolje je da jabuke osušite kod kuće. Oprane jabuke oljuštite (i ne morate), očistite semenke i isecite ih na tanke listiće od polovine ploda. Ređajte kriške jednu pored druge u pleh obložen papirom za pečenje. Nemojte dodavati ulje ni puter, nikakvu masnoću. Možete ih posuti cimetom.
Pecite jabuke u rerni zagrejanoj na 150 stepeni dok ne budu osušene koliko želite. Povremeno okrenite komade jabuka kako bi se ravnomerno ispekle sa obe strane.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Kad se ohlade stavite ih u kesu, pa u frižider. Možete da ih grickate, stavljate u kolače, da pravite čaj ili kompot.
Čaj od jabuka napravite tako što ćete u šolju prokuvale vode staviti 3-4 suvih listića jabuke, poklopiti i ostaviti da se krčka nekoliko minuta. Procedite i popijte čaj. Možete mu dodati med i limun.