Na omotu ostane dosta putera ili margarina koji vam može biti od koristi. Zato, umesto da ga bacite, ove papiriće sačuvajte u plastičnoj kesi i stavite u zamrzivač. Mogu se koristiti za podmazivanje pleha, ili tiganja i prženje palačinki ili mazanje pita i peciva odozgo pre pečenja.
Omoti mogu da posluže kod smrznute hrane da lako razdvojite komade, na primer, pileće batake, pljeskavice ili povrće. Na taj način nećete morati sve da odmrzavate ili se mučite sa odvajanjem, samo stavite ove omote između pre zamrzavanja.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Još korisnih trikova:
* Nož podmažite pre sečenja torte. Biće lakše da sečete, a parčići će lepše izgledati.
* Ako želite da ispečete krompir u ljusci, možete svaki staviti u jedan omot da biste dobili lepši ukus.
* Njima možete obložiti kalupe za mafine.
* Nakon što ispečete hleb ili peciva, prekrijte ih omotima od putera da upiju ostatke sa njih.
