Neobično ali provereno: Ubacite jednu sitnicu u šerpu dok kuvate jaja, biće savršena - potvrdili kuvari!

Vesti 29.10.2023 08:42 0

Nema objašnjena kako ovo deluje ali su primetili da metoda uvek funkcioniše...

Jaja

Shutterstock

Nema osobe koja ne zna da skuva jaja, samo se ubace u vodu i kroz desetak minuta budu gotova. Mada često se desi da nam neko jaje od prevelike toplote pukne,a kada se to desi, protein curi i vaš obrok neće više biti zdrav kao na početku.

Uz ovaj jednostavan trik, skuvaćete savršeno jaje.

Možda će vam delovati čudno, ali čačkalice su te koje će sprečiti da se vaš protein iz jaja razlike čak iako malo pukne. Nema objašnjena kako ovo deluje ali su primetili da metoda uvek funkcioniše i da je mnogi profesionalni kuvari koriste, piše Krstarica.

čačkalice

Shutterstock

 

 

Dovoljno je da ubacite tri do pet komada zajedno u vodu sa jajima, a nakon što jaja budu ohlađena proverite da li su oštećena.  Ono što je dodatno posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, da bi  jaja imala mesta za plutanje.

Da bi sprečili dodatno pucanje ljuske dodajte so i sirće dodatno u vodu. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading