Prema feng šuiju privlači sreću: Unesite ovu biljku u kuću i u vaš dom stiže blagostanje

Olja Jelić Vesti 28.10.2023 16:40 0

Neke se izdvajaju i po svojim feng šui svojstvima. Klivija – sobna biljka sa mesnatim i velikim zelenim listovima i čarobnim cvetom, najčešće narandžaste boje

Klivija

Shutterstock

Ova biljka cveta jednom godišnje, najčešće u proleće, a njen cvet je u obliku trubice, biljci daje posebnu egzotičnu lepotu. Kada procveta, to simbolično znači da u vašu kuću uskoro stižu dobre vesti.

Da bi klivija uopšte procvetala, potrebna je adekvatna nega. Prija joj severna strana u kući, a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevim zracima. Prija joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Klivija

Shutterstock

 

Biljka se zaliva o potrebni, uopšte nije zahtevna. Zimi se zaliva na oko 20 dana, dok tokom leta i proleća treba zalivati češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju cvetni pupoljci. Mlade klivije se presađuju svake godine na proleće kad stane cvetanje u veću saksiju. Može se razmnožavati deljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvetanja, a može se razmnožiti i semenom.

Klivija zauzima svoje mesto u istočnoj filozofiji feng šuija. Smatra se da je njena aura dragocena i posebna i da zrači neverovatnom energijom. Postoje određena feng šui pravila za ovu srećnu biljku.

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cveta može uticati na snove i uzrokovati nesanicu.

Biljka jeste idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eliminisati negativnosti. A ako stavite nekoliko novčića u njenu saksiju, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje.

Ako je cvet prestao da cveta ili se iznenada osušio, prema feng šuiju, to može ukazivati na troškove, negativne promene i gubitke, prenosi Novosti Magazin.

 

@najzena.rs Udruženje @asocijacija_mama_srbije i naš portal „Naj žena“, su pokrenuli video serijal „Naj mama“ u kome vam predstavljamo sve one žene koje s ponosom mogu da nose ovu titulu. Sandra Jovanović iz Beograda je pravi primer žene koja se lavovski borila da postane majka, uprkos tome što karte nisu bile na njenoj strani. Ona je posle 13 neuspešnih vantelesnih oplodnji uspela u 14. da dobije bebu, ćerku Ljubicu. To ne znači da je njen put bio lak, već i na sve ovo je imala komplikacije u trudnoći. Njenu priču pogledajte na našem portalu! 📲 #najžena #majke #mama #majka #najmama #emisija #srbija #fypシ #foryoupage #jednajemajka ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading