Prati pirinač ili ne? Mnogi ne znaju, a jako je važno, rešite nedoumicu jednom zauvek

Vesti 26.10.2023 13:15 0

Ovo treba imati na umu...

pirinač

Shutterstock

Iako ga u praksi najčešće peremo zbog toga što pakovanje pirinča može sadržati sitne nečistoće koje bi trebalo ukloniti pre kuvanja, mišljenja su podeljena i svako ima svoj način pripreme.

Zagovornici pranja pirinča pre kuvanja čine to da bi uklonili nečistoće s površine, ali i zato što ne žele da im jelo bude gumasto i lepljivo. S druge strane, oni koji ne peru pirinač pre kuvanja, tvrde da voda ne uklanja samo nečistoće, već i ukus pirinča.

Ne perite pirinač

Vešti kulinarski znalci tvrde da se pirinač ne sme prati kada planirate da kuvate rižoto, jer ćete isprati skrob koja daje kremastu strukturu jelu.

pirinač

Shutterstock

 

 

Perite pirinač

Pirinač je preporučljivo oprati kada ga kupujete u rinfuzi, ili primetite da je pirinač izrazito beo. U proizvodnji se zrna nekad mešaju s mlevenim pirinčanim brašnom, glukozom ili sličnim dodacima kako bi proizvod bio što belji.

Imajte na umu da je dovoljno pirinač oprati jednom ili dvaput pre kuvanja. Voda u kojoj se kuvao pirinač nikada neće biti skroz čista, piše punkufer.hr.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading