Kako se rešiti buđi u veš mašini? Jedan trik je čini svežom i blistavom - nikad lakše!

Vesti 19.10.2023 15:45 0

Veš će vam uvek biti besprekorno čist...

buđ

Shutterstock

Postoji besplatno rešenje za sprečavanje buđi u mašini za pranje veša, ali ako je prekasno, postoji i jeftin trik koji efikasno funkcioniše.

Pitala za savet

Ljubitelji čišćenja su na društvenim mrežama otkrili kako da spreče nakupljanje buđi u njihovim mašinama. Jedna žena je podelila fotografiju problema koji je otkrila sa svojom veš mašinom u grupi saveta za čišćenje. Povlačeći ivicu mašine, otkrila je ogromnu količinu buđi.

- Kako da skinem ovo, molim vas - pitala je za savet i dodala da je sunđerom pokušala da obriše kalup, ali to nije rešilo problem.

Mnogi su potom podelili svoje najbolje savete, odnosno odgovore na njeno pitanje, prenosi The Sun.

veš

Shutterstock

 

 

- Moja mašina je sada stara šest godina. Nemam ni trunke buđi. Posle svakog pranja ga obrišem svuda, uključujući i fioku i ostavim otvorena vrata i čekam da se pečat prirodno osuši – napisali su.

Takođe, drugi otkrivaju da uvek brišu vrata i ostavljaju ih otvorena da bi se uređaj provetravao. Ali iako je ovo odličan način da vaša mašina bude bez buđi, to ne rešava njeno aktivno prisustvo. Zato su podelili još jedan jeftin, lak način da ga se potpuno otarase.

- Imao sam isti problem, pa sam smotao debelu kuhinjsku krpu i stavio izbeljivač, ostavio dobrih nekoliko sati ili preko noći i nestao je. Mislila sam da mi ništa neće moći pomoći – dobila je savet.

Izbeljivač i pamučna vuna

- Natopite vatu u izbeljivač i stavite je oko vrata i ostavite preko noći da se natopi. Moj je bio takav i sve je ispalo – pisali su drugi.

- Celu ivicu napunite toaletnim ili kuhinjskim papirom, pa poprskajte izbeljivač po papiru da se upije, ostavite tako celu noć, pa sutradan uklonite i sve će nestati - savetovali su, piše 24.hr. 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading