U jeku je sezona kiseljenja kupusa i pravljenje zimnice koja traje sve do zime.
Domaćice dobro znaju koliko vremena je potrebno za čišćenje i čitavu pripremu. A jedan genijalan trik će mnogima da olakša posao i uštedeti vreme.
Jedna domaćica i mama iz Australije, po imenu Anita Birgs, podelila je veoma zanimljiv način čišćenja kupusa, tačnije otklanjanja onog središnjeg dela, poznato kao „srce“ i to za samo par sekundi. Sve što vam je potrebno jeste malo čvršća ruka!
Pre nego što uzmete glavicu kupusa, na radnu površinu postavite dasku za seckanje kako ne biste napravili dodatni nered. Zatim uzmite glavicu, tamo gde je sredina okrenite na dole i jako je udarite, tj. „zalepite“ na dasku. Kada je podignete videćete kako je „srce“ kupusa ispalo, dok su listovi ostali netaknuti, piše Srbija Danas.
Anita je savetovala da kupus nakon toga, ukoliko ne planirate da ga odmah iskrosite, obložite alumunijumskom folijom i stavite u frižider. Na taj način će se zadržati svežina, koja može da traje i do 30 dana, međutim uvek je bolje da svaku namirnicu u što kaćem roku iskoristite.
Bonus video: