Veš će vam biti beo kao sneg! Povratite stvarima boju i sjaj pomoću jeftinih sastojaka iz kuhinje

Vesti 01.10.2023 18:15 0

Vremenom veš bele boje poprimi žućkastu boju. Nema razloga da kupujete skupe izbeljivače da mu povratite belinu i sjaj. To možete da uradite namirnicama koje imate u kuhinji. Pomoći će i u slučajevima kada u beli veš slučajno upadne neka čarapa ili majica u boji pa on poprimi crvenkastu ili plavi nijansu.

veš

Shutterstock

Kada želite da povratite snežno-belu boju odeći, prvo proverite etiketu za održavanje. Ako piše da ne sme da se izbeljuje (znak trougla sa slovom X), onda to nemojte da radite.

Alkoholno sirće

Za izbeljivanje bele odeće, dodajte šolju sirćeta u veliku šerpu napunjenu vodom (5 litara). Stavite da prokuva, pa sipajte u lavor i potopite garderobu. Ostavite preko noći, a sutradan operite u mašini za veš kao i obično.

Soda bikarbona

Posle upotrebe sode bikarbone odeća ne samo da će biti svetlija, nego će i sveže mirisati. Dodajte pola šolje (od 250 ml) sode bikarbone u deterdžent u mašini, kad perete veš i operite kao obično.

Limunov sok

Sok od limuna izvrstan je izbeljivač koji beloj odeći daje novi sjaj i belinu. Pomešajte pola šoljice limunovog soka sa 3,5 litra vruće vode. Potopite odeću i ostavite da stoji dva sata ili preko noći. Posle toga je operite u mašini kao obično.

 

Komentari (0)
Loading