Snajka iz Bosne pokazala kako se pravilno kuva turska kafa: Iznenadićete se koliko je drugačije nego kod nas

Slobodanka Ćorić Vesti 25.09.2023 14:30 0

Pored zanimljivih životnih situacija, šaljivih videa, kulturnih razlika između Turske i Bosne, na svom profilu rado deli praktične savete i tradicionalne turske recepte

Kafa

Shutterstock

Dilara je Turkinja koja se pre nekoliko godina udala za Aleksandra, a par živi u Bosni i srećno je u braku. Ona je veoma simpatična i vesela mlada žena koja je izuzetno aktivna na društvenim mrežama i često snima priloge o tome kako izgleda njen život na Balkanu. Ona odlično govori naš jezik, pa upravo na tom jeziku beleži razna iskustva kroz koja svakodnevno prolazi.

Dilara je na Instagramu poznata pod korisničkim imenom @jedna.turkinja, a pored zanimljivih životnih situacija, šaljivih videa, kulturnih razlika između Turske i Bosne, na svom profilu rado deli praktične savete i tradicionalne turske recepte. Jednom prilikom je pokazala kako se pravi prava, penušava turska kafa, a njen recept prenosimo u celosti.

 

 

Ovo je Dilarina uputstva: Prvo izmerite vodu za jednu šoljicu, sipajte je u džezvu, pa dodajte jednu kašičicu kafe. Kratko promešajte, ali nastavite da kuvate bez mešanja, a kada provri sakupite penu kašikom i stavite u pripremljenu šolju. Zatim vratite lonac za kafu na šporet i sačekajte da kafa ponovo proključa, a ostatak sipajte u šolju. Primetićete da je postupak ipak drugačiji u odnosu na ustaljeni domaći način kuvanja kafe i da pijemo mnogo jaču kafu.


 
Komentari (0)
Loading