Da sve sija kao novo: Ove 3 moćne stvari čiste kadu i tuš kabinu bolje od sode i sirćeta

Slobodanka Ćorić Vesti 21.09.2023 16:09 0

U nekim slučajevima čak ni ove magične mešavine ne daju rezultate, a svi bismo želeli da izbegnemo „teške“ hemikalije ako je moguće

Da sve sija kao novo: Ove 3 moćne stvari čiste kadu i tuš kabinu bolje od sode i sirćeta

pixabay

Ova mešavina se može koristiti i za čišćenje lavaboa, pločica u kuhinji ili kupatilu, bilo koje površine na kojoj je prljavština "tvrdoglava". Jedan od omiljenih recepata u svakom domu za čišćenje tuš kabine, kade i lavaboa svakako je mešavina sode bikarbone i limuna ili bar sirćeta.

Međutim, u nekim slučajevima čak ni ove magične mešavine ne daju rezultate, a svi bismo želeli da izbegnemo „teške“ hemikalije ako je moguće. Kako efikasno i brzo zagrejati sanitarije i ukloniti bakterije?

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku belog praha. Preporučuje se da ga pospite po kadi i dnu tuš-kabine i zatim vlažnom četkom nežno istrljate mrlje. Međutim, imajte na umu da ovo nije dobro rešenje za tuš vrata. 

Mnoge domaćice koriste i obično suncokretovo ulje za vrata – sipaju ga u bočicu sa raspršivačem i dobro prskaju po vratima tuš kabine, pa ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak ulja salvetom ili stari peškir.

Sirće + deterdžent

Jedno od boljih rešenja je mešavina deterdženta za pranje sudova i sirćeta, a prednost ove tečnosti je što čisti i vrata kabine i samo dno. Sirće zagrejte tek toliko da bude vruće, a ne da ključa, pa ga pomešajte sa jednakom količinom deterdženta, sipajte u bocu sa raspršivačem i dobro protresite.

Posle posipanja zaprljane površine ostavite da odstoji deset minuta, a zatim obrišite sunđerom ili četkom. Ova mešavina se može koristiti i za čišćenje lavaboa, pločica u kuhinji ili kupatilu, bilo koje površine na kojoj je prljavština "tvrdoglava".

 
Komentari (0)
Loading