Napravićete sebi pakao: Evo zašto ne smete da perete masne tiganje vrućom vodom

Vesti 21.09.2023 13:28 0

Možda mislite da bi ispiranje tiganja toplom vodom odmah uklonilo masnoću i učinilo ga brzo čistim. Ali kombinacija tople vode i masti može zapravo može da uništi vaš odvod, što je prava noćna mora.

tiganj

Shutterstock

Najbolje bi bilo da pokupite što više masnoće papirnim ubrusom ili ostatkom hleba i bacite je u smeće pre nego što stavite tiganj ili šerpu u sudoperu. Ako niste uspeli da uklonite dovoljno masnoće, najpre isperite tiganj hladnom vodom.

Kombinacija deterdženta za pranje sudova i tople vode učiniće da se masnoća rastvori i dok je topla kliziće niz odvod. Nažalost, kada se ohladi, može začepiti cevi.

S druge strane, hladna voda će držati masnoću čvrstom. Ostaće komadiću umesto da se mast topi i kasnije učvršćuje u cevima. Kada komadi čvrste masti odu u kanalizaciju, gravitacija i voda će obaviti svoj posao i sa lakoćom poslati te komade niz cevi.

Svi znamo da suočavanje sa začepljenim cevima, posebno masnim, može biti noćna mora. Dakle, kad god pripremate mastan obrok i kad god dođe red na pranje sudova, obavezno koristite hladnu vodu za ispiranje masnih tiganja.

Komentari (0)
Loading