Očistite PVC vrata i prozore samo sa jednom voćkom: Potpuno skida tragove masnoće i žute fleke, evo i kako

Slobodanka Ćorić Vesti 07.09.2023 10:17 0

Kako je u većini domova danas ugrađena pvc stolarija, ona zahteva dodatnu negu jer platika brzo požuti i lako upija masnoću

Očistite PVC vrata i prozore samo sa jednom voćkom: Potpuno skida tragove masnoće i žute fleke, evo i kako

Shutterstock

Čišćenje kuće može biti zahtevan posao, a svaka domaćica zna koliko im samo brisanje prozora i vrata oduzmima vremena. Kako je u većini domova danas ugrađena pvc stolarija, ona zahteva dodatnu negu jer platika brzo požuti i lako upija masnoću.

Hemikalije koje uklanjaju i najupornije mrlje kao da nikakav uticaj nemaju na pvc. Zbog toga su brojne domaćice krenule u potragu za alternativnim metodama čišćenja. Jedno od njih je i sok od limuna. Sve što je potrebno jeste da iscedite jedan limun direktno na vrata, na onim delovima gde je plastika promenila boju ili gde se isprljala. Sačekajte da deluje 3-5 minuta. Nakon toga uzmite krpu od mikrofibera i istljajte njom. Kada se mrlje uklone, uzmite pamučnu vlašnu krpu kako biste uklonili tragove limunovog soka. Može u tu svrhu koristiti i običan kuhinjski ubrus.

Ukoliko želite da pojačate efekat čišćenja, limunov sok možete pomešati sa solju, zajedničkim delovanjem ukloniće i najupornije fleke koje su se nataložile na vašim pvc vratima. Isti postupak možete primeniti i na pvc prozorima.

Limunova kiselina uklanja fleke sa vrata

Ukoliko baš žečlite da budete temeljni možete dodati i nekoliko kašika belog sirćeta i naravno srazmernu količinu vode. I na kraju najlakši fizički posao čišćenje. Za odmoriti od svakodnevnog stresa i promišljanja kako preživeti sa malim budžetom  čistite stolariju i odmarajte.

Komentari (0)
Loading