Skuvajte pasulj za 45 minuta: Ne treba vam ekspres lonac, samo jedan sastojak koji sigurno imate u kući

Izvor: Jelena Vukelić Vesti 30.08.2023 15:21 0

Jedno od omiljenih jela na ovim prostorima zasigurno je pasulj, bilo da se radi o čorbastom, ili o prebrancu zapečenom u rerni.

pasulj

Shutterstock

Domaćice ga posebno vole, jer imaju ručak za više dana, ali ponekad se susreću sa problemom kada je kuvanje u pitanju. Nekada je pasulju potrebno i više sati dok se skroz ne skuva. Otkrivamo vam kako da uz jednostavne trikove brže pripremite omiljeni ručak za celu porodicu.

1. Soda bikarbona

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Većina domaćica zna da bi pasulj trebalo potopiti preko noći u hladnu vodu. Ali, da bi se brže skuvao, "pozovite u pomoć" sodu bikarbonu.

Naime, dobro je da prilikom kuvanja pasulja u prvoj vodi dodate kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, a potom ocedite vodu i dodajte malo ulja.

2. Domaća rakija

Pasulj koji ćete kuvati nalijte hladnom vodom u odnosu 4:1 , odnosno da na pola kilograma pasulja, ide dva litra vode. U to dodajte 50 ml rakije i sve zajedno prokuvajte.Kada na ovaj način kuvate pasulj , iskustvo kaže da je dovoljno da se krčka 45-50 minuta i da bude potpuno spremljen.

Naravno da vreme koje ćete potrošiti za kuvanje najviše zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i stari pasulj se teško kuva i može da ostane "žilav" i posle duge termičke obrade.

Komentari (0)