Kad kuvate jaja, verovatno nakon toga vodu u kojoj su se kuvala jednostavno prospete. Međutim, to zaista ne bi trebalo da radite, jer postoji mnogo pametniji način na koji biste mogli iskoristiti tu vodu.
Već je poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba baciti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Međutim, i voda u kojoj se jaja kuvaju može se iskoristiti na fenomenalan način. Upotrebite ih za biljke.

Shutterstock
Naime, biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.
Neutralna zemlja, koja ima pH-vrednost između 6,0 i 6,5, nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.
Važno je jedino vodu od kuvanja jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što se njome biljke zaliju.
Može li se prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljke?
Da, lako je uočiti nedostatak kalcijuma kod biljaka.
Tada uglavnom nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.