Nekada kada smo ispržili u tiganju neku hranu, na primer, slaninu, možemo biti u iskušenju da samo prospemo višak masti u odvod — ali to bi trebalo izbeći po svaku cenu.
Svi znamo da ulje, mast i ostaci pržene hrane mogu začepiti odvod i cevi, što može samo da nam donese glavobolju i natera nas da zovemo vodoinstalatera da popravi štetu. Ne samo što negativno utiče na nas, već i na okruženje i nije u skladu s ekološkim principima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Ipak, nekada u želji da što pre rešimo stvar, posežemo za brzopoteznim odlukama koje mogu samo da nam izazovu nered i haos. Preporuka je da se ostatak ulja ili masti baci u đubre, a pre toga da se ulje ohladi i stvrdne.
Ono što je najbrža opcija, a, opet, dobra i praktična, jeste da ulje bacimo pomoću aluminijumske folije.
Potrebno vam je parče aluminijumske folije i činija.
Recimo, u činiju stavite parče alu-folije i sipajte tečnost iz tiganja, ali pripazite da folija nije bušna. Ostavite i sačekajte i ulje će postići čvršću formu i samo zgužvajte foliju i bacite je u đubre!
Druga opcija je da parče folije stavite u odvod sudopere i tu prospete ulje, zgužvate je i bacite. Niste isprljali ni sudoperu ni svoje ruke!
Navodi se da je moguće iskoristiti i pek-papir za ovaj trik, ali on ne može lako da se oblikuje kao folija.
ghj
26.07.2023 08:36ja sipam sredstvo za pranje sudja u ulje to ga donekle rastvori, sto bi sipo zivo ulje u kanalizaciju