Kako da vam biljke ne uvenu dok ste na odmoru? Uz ove trikove sigurno ćete ih sačuvati , a ne morate da "mučite" komšije

Jelena Vukelić Vesti 29.08.2023 11:13 0

Kako da biljkama obezbedite dovoljno vode dok ste na godišnjem odmoru? Uz ove trikove sigurno neće uvenutita koji će spasiti vaše zelene cimere

kućne biljke

Shutterstock

Vreme je godišnjih odmora i mnogi od nas će na put, pa makar i na nekoliko dana. E sad, ako volite biljke i cveće, sigurno je popriličan zadatak da ih sačuvate da se ne osuše.

Uz ove trikove, sigurno ćete ih sačuvati, a nećete morati da angažujete ni porodicu ni komšije

 

Da biste napravili sopstveni sistem navodnjavanja, potrebna vam je plastična flaša na kojoj ćete napraviti sitne rupe i postaviti je napunjenu u zemlju. Voda će tako polako kapati u zemlju i postepeno vlažiti biljku. Pripazite samo da flašu me stavite uz ivicu saksije, ako je moguće dalje od korena.

U baštenskim centrima možete da potražite teglice koje imaju rezervoare za vodu. Takve rezervoare napunite vodom i biljka će sama uzimati vodu koliko joj je potrebno. Ovo je praktično za biljke koje ne zahtevaju mnogo vode, a ako znate da ćete biti odsutni malo duže.

 

Komentari (0)
Loading