Evo jednostavnog recepta za prirodnu kremu koja može pomoći u bržem potamnjivanju kože na suncu

Vesti 16.07.2023 17:00 0

Prirodna krema u par koraka

sunčanje

Shutterstock

Važno je napomenuti da je izlaganje suncu uvek potrebno obavljati s oprezom i pridržavati se smernica zaštite od sunca.

Sastojci:

- 1/4 šolje kokosovog ulja

- 2 kašike bademovog ulja
- 2 kašike ulja pšeničnih klica
- 2 kašike ulja šargarepe
- 1 kašika shea maslaca
- 1 kašika pčelinjeg voska
- 10 kapi eteričnog ulja šargarepe (opcionalno, za pojačanje učinka)

Priprema:

1. U posudi na laganoj vatri otopite kokosovo ulje, bademovo ulje, ulje pšeničnih klica, ulje šargarepe, shea maslac i pčelinji vosak. Pazite da se sastojci potpuno otope, ali nemojte pustiti da smesa proključa.

2. Uklonite posudu sa vatre i ostavite smesu da se malo ohladi pre nego što dodate eterično ulje šargarepe. Mešajte smesu kako bi se eterično ulje ravnomerno rasporedilo.

3. Prelijte smesu u staklenu teglu ili posudu sa poklopcem i ostavite da se potpuno stvrdne pre upotrebe. Možete je staviti u frižider kako biste ubrzali proces stvrdnjavanja.

4. Kada je krema potpuno stvrdnula, možete je koristiti na koži pre izlaganja suncu. Nanesite je ravnomerno na kožu i lagano je umasirajte kako bi se upila.

5. Ova krema će pomoći da se koža brže potamni pod uticajem sunčevih zraka. Važno je ipak napomenuti da svako izlaganje suncu treba biti umereno i s odgovarajućom zaštitom, kao što je nošenje zaštitnog faktora i izbegavanje sunčanja u najintenzivnijim satima.

Napomena: Pre upotrebe nove kozmetike na koži, uvek je preporučljivo napraviti test na manjoj površini kože kako biste bili sigurni da nemate alergijsku reakciju na neki od sastojaka.

Komentari (0)
Loading