Prirodna zaštita od komaraca: Efikasni načini da se izbegne napad insekata

Vesti 04.07.2023 17:00 0

Dolazak toplijih meseci donosi ne samo sunčane dane i prijatne temperature, već i neželjene goste - komarce

Komarci

Shutterstock

Dok neki posežu za hemijskim sprejevima i losionima protiv komaraca, postoji i prirodan način da se zaštitite od ovih napasnika. Otkrijte nekoliko efikasnih i prirodnih načina da se izbegne njihov napad i uživate u letnjim aktivnostima bez ometanja.

1. Upotreba eteričnih ulja: Eterična ulja poput lavande, eukaliptusa, limunske trave ili čajevca imaju prirodne svojstva koja odbijaju komarce. Možete napraviti sprej tako što ćete razblažiti nekoliko kapi ovih ulja u vodi i naneti ga na kožu.

2. Biljke koje odbijaju komarce: Određene biljke imaju svojstva koja komarce drže na odstojanju. Ovo uključuje biljke poput bosiljka, nane, ruzmarina, citronele i lavande. Rasadite ove biljke u dvorištu ili na terasi kako biste smanjili broj komaraca u okolini.

3. Nošenje dugačke i svetle odeće: Komarci su privučeni tamnim bojama i izbegavaju svetlu odeću. Nošenje dugačkih rukava i pantalona smanjiće površinu kože koju komarci mogu napasti.

4. Izbegavanje mirisa koji privlače komarce: Komarci su posebno privučeni mirisom znoja i parfema. Pokušajte da izbegavate preterano znojenje i upotrebu jakih mirisnih proizvoda kako biste smanjili privlačnost za ove insekte.

5. Održavanje higijene okoline: Komarci se često razmnožavaju u vodi, pa je važno redovno održavati higijenu okoline. Uklonite stajaću vodu iz posuda, pregledajte creva za zalivanje i očistite površine koje zadržavaju vodu kako biste smanjili njihov broj.

Prirodna zaštita od komaraca ne samo da vam pomaže da izbegnete upotrebu hemijskih proizvoda, već može biti jednako efikasna u održavanju komaraca na odstojanju. Isprobajte ove prirodne metode i uživajte u lepim letnjim trenucima bez uznemiravanja od strane ovih dosadnih insekata.

 

Komentari (0)
Loading