Sastojci:
- 500 g praziluka
- 150 g pirinča ili kus kusa
- 100 ml mineralne vode
- 100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za prelivanje kora
- 500 g kora za pitu
- so, biber, suvi začin po ukusu
- šargarepa
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U šerpicu stavite pirinač sa malo soli, dodajte vodu i kuvajte dok se pirinač ne skuva, ali vodite računa da ne bude prekuvan. Ako imate kus kus, on je još bolja opcija, jer vam je za kuvanje potrebno svega 4 minuta.
Kada pripremite pirinač ili kus kus, u veći i dublji tiganj sipajte nekoliko kašika ulja. Praziluk očistite pa ga isecite na pola, a zatim i na što tanje šnitice. Praziluk zatim stavite u tiganj i pržite na blagoj vatri. Nakon nekoliko minuta dodajte jednu narendanu šargarepu i nju propržite zajedno sa prazilukom. Kada omekša, dodajte pirinača ili kus kus i začine.
Jednu koru zatim poprskati sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko ,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, obavezno koristite papir za pečenje.
Prijatno i uživajte!
BONUS VIDEO

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima
