Sastojci:
- 500 g praziluka
- 150 g pirinča ili kus kusa
- 100 ml mineralne vode
- 100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za prelivanje kora
- 500 g kora za pitu
- so, biber, suvi začin po ukusu
- šargarepa
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
U šerpicu stavite pirinač sa malo soli, dodajte vodu i kuvajte dok se pirinač ne skuva, ali vodite računa da ne bude prekuvan. Ako imate kus kus, on je još bolja opcija, jer vam je za kuvanje potrebno svega 4 minuta.
Kada pripremite pirinač ili kus kus, u veći i dublji tiganj sipajte nekoliko kašika ulja. Praziluk očistite pa ga isecite na pola, a zatim i na što tanje šnitice. Praziluk zatim stavite u tiganj i pržite na blagoj vatri. Nakon nekoliko minuta dodajte jednu narendanu šargarepu i nju propržite zajedno sa prazilukom. Kada omekša, dodajte pirinača ili kus kus i začine.
Jednu koru zatim poprskati sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko ,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, obavezno koristite papir za pečenje.
Prijatno i uživajte!
BONUS VIDEO
Najgori film u karijeri Nikolasa Kejdža: Ima samo 3 odsto na Rotten Tomatoesu
Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd
Nedelja štednje u ALTA banci traje do kraja godine – kamate čak do 5,5 odsto
U Skupštini se nastavlja rasprava o biračkom spisku i leks specijalisu, danas i o amandmanima
Vučić se sastaje sa ambasadorom EU u Srbiji
"Veći karton na klinici od Majkla Džeksona": Dušica Jakovljević o estetskim zahvatima
UVEK U NAPADU Registruj se na AdmiralBet
Šetnja usporava napredak ove bolesti: Evo zašto penzioneri treba da je praktikuju
Ove bolesti kose muškarce: Na hiljade njih u Srbiji izgubi živote
Od 1. prvog januara Beograđanima poskupljuje porez: Pogledajte u kojoj ste kategoriji i koliko ćete plaćati
Niče novi stambeno-poslovni kompleks za skoro 5.000 stanovnika: Evo i gde
Vučić danas sa italijanskim ministrom Lukom Cirijanijem
Dnevni horoskop za 6. novembar: Škorpije uživaju u ljubavi, Jarčevi jure za obavezama
Немачки посланик: Европа два пута пропала у покушају да покори Русију, трећи пут неће преживети
Sankcije ne menjaju ništa – evo kako možete da plaćate karticama na NIS pumpama