Feng šui saveti za sreću: Ako sanjate uspeh ovih pet predmeta morate da imate u domu

Vesti 31.05.2023 10:32 0

Feng šui je kineska praksa stvaranja ravnoteže u prostoru kako bi se optimizovao protok energije

Feng šui saveti za sreću: Ako sanjate uspeh ovih pet predmeta morate da imate u domu

Shutterstock

Da biste postigli harmoniju sa Feng Šuijem, morate da unesete pet prirodnih elemenata u svoj dom - vodu, metal, vatru, drvo, zemlju - i uspostavite ravnotežu između svih njih.

Ukoliko želite da vašim domom pozitivna Chi energija neometano kruži u galeriji vam otkrivamo 5 predmeta koje morate imati u svom domu.

Aromatični predmeti

Mirisi imaju veoma snažan uticaj na naše živote, jer izazivaju određene emocije i stvaraju atmosferu. Osim toga, to je jedan od najlakših načina da unesete pozitivne promene u svoj život. Da biste to uradili, koristite mirisne sveće ili eterična ulja koja vam se sviđaju.

Ogledala

Ovaj predmet je obdaren mističnim osobinama i smatra se provodnikom energije. Prema pravilima kineskih mudraca, bolje je postaviti ogledalo tamo gde neće odražavati prozor ili ulazna vrata, inače pozitivni Ki neće ući u kuću. A ako amajlije stoje suprotno, onda će se dobar uticaj povećati.

Lampa

Svetlost je stimulator energije, personifikujući element vatre. Stoga, ako kuća nema dovoljno prirodnog svetla, potrebno je nabaviti dodatne uređaje. Odlučite se za lustere i lampe sa zaobljenim oblicima: ovo će pomoći da se tok Ki energije usmeri u pravom smeru.

Organizator

Stvari na svojim mestima privlače zdravlje i blagostanje porodice. Ne kažu bez razloga da svaka dva-tri meseca treba da poklanjate sve nepotrebno da biste rasčistili prostor. Inače, posebni ormarići za čuvanje predmeta pomoći će vam da organizujete stvari i imate red u kući.

Biljke

Sobno cveće u enterijeru će pomoći u postizanju duhovne harmonije i aktiviranju energije prostora. Pratite njihovu lokaciju: bolje je staviti biljke u saksiji u ormar dalje od mesta odmora, jer se u cvetnom tlu stalno dešavaju procesi truljenja.

Komentari (0)
Loading