NAJLUĐI način da se rešite vlage u stanu: Ovo vam nikad ne bi palo na pamet, a deluje BOLJE od izbeljivača

Vesti 08.12.2021 15:20 0

Problemi sa kondenzacijom i vlagom nisu nepoznanica u gomili domaćinstava. Možda mislite da ste sve već pokušali? Nudimo vam savet koji vam moleri nikad neće spomenuti, a spasiće vas prljavštine i neprijatnog mirisa

NAJLUĐI način da se rešite vlage u stanu: Ovo vam nikad ne bi palo na pamet, a deluje BOLJE od izbeljivača

Shutterstock

 

Šta je kondenzacija?

U zimskom periodu, usled promene temperature, najčešće imamo problem sa kondenzacijom. Tome posebno doprinosi činjenica da smo uglavnom stare drvene prozore, zamneili pvc stolarijom. Kako ovi prozori uglavnom odlično dihtuju, kondenzacija je neminovnost, a stanje se drastično pogoršava usled kuvanja ili sušenja veša u prostoriji.

Šta se konkretno dešava? Šta su posledice?

Kada dodje do kondenzacije pojavljuju su kapljice vode, nalik na rosu. Kapljice se pojavljuju najčešće na uglovima, a ako se ova pojava ne tretira, posle određenog perioda javlja se i buđ. Buđ ne samo što nije dobrodošla i ne izgleda lepo, već je i izuzetno opasna za disajne puteve. Može ugroziti zdravlje i izazvati astmu kod dece.

Mislite da ste sve probali?

Možda ste već koristili premaz protiv vlage, varikinu ili različite apsorbere čija cena može otići i u nebesa. Možda ste čak bili primorani da sušite zidove fenom za kosu? Ako mislite da ste sve istražili, probajte da nabavite pesak za mačke. Da, dobro ste čuli.

Birajte pesak koji dobro apsorbuje vlagu, ima prijatan miris i može da pretvori mačiji urin u grudvice. Pesak inače možete naći i prehrambenim radnjama, a cene je izuzetno pristupačna. Rasporedite pesak u čašice i postavite ga na mesta na kojima se vlaga najčešće javlja. Već posle desetak dana bićete iznenađeni rezultatima.

Komentari (0)
Loading