Ovo cveće sadi se u junu: Ako želite da se dobro "primi", ovo morate obavezno da uradite

Jelena Vukelić Vesti 14.10.2023 14:28 0

Ako sad zasadite ove biljke, možete vrlo brzo da uživate u njihovim raskošnim cvtetovima

cveće

Shutterstock

Iskusni baštovani kažu da nije kasno da zasadite baštu čak ni u junu. Sad je dobro vreme da zasadite svo jednogodišnje cveće koje obično precveta do kraja leta. Na taj način ćete imati izvanrednu baštu u cvetu i početkom septembra.

Jun, ali i jul su takođe dobri i za seme jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka koje treba da cvetaju sledećeg proleća. Možete posejati seme u zaštićenu saksiju, a zatim presaditi sadnice u jesen da prezime, i onda će procvetati, obezbeđujući vam predivan prolećni pozdrav u bašti sledeće godine.

Ako sad zasadite ove biljke, možete vrlo brzo da uživate u njihovim raskošnim cvtovima: 

Suncokret

Ne brinite ako nemate veliko zemljište, nisu svi suncokreti ogromni. Možete da sazaditre patuljasti suncokret koji raste između 15 i 40 cm. Suncokret cvate od početka maja pa do sredine jeseni.

Dragoljub

Na kraju će sjeme dragoljuba izrasti u grmlje crvene, narandžaste i žute boje. Dragoljubi dobro podnose sušne periode, pa nema potrebe za prekomernim zalivanjem. Seme treba posejati centimetar ispod površine zemlje. Dragoljubi najbolje napreduju na mestu na kojem ima puno sunca i gde je tlo dobro drenirano.

Takođe, možete posaditi još i neven, dalije i petunije.

Komentari (0)
Loading