Iz Ministarstva zdravlja u Vašingonu, tvrde da, kada jelo, koje je još uvek toplo, prekrijete aluminijumskom folijom, razne bakterije počnu da se razmnožavaju, jer ulazi previše vazduha.
Sa druge strane, stručnjakinja za hranu iz Klivlend klinike, Lindsi Maloun, kaže da bi hranu trebalo sipati u posude koje mogu dobro da se zatvore, kako ne bi uzlazio vazduh, a samim tim ni bakterije.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Takođe, hranu nikada ne stavljajte u frižider pre nego se ohladi. Neka do tada ostane u šerpi u kojoj ste je kuvali, kaže ona.
Tek nakon što se ohladi, treba da je smestite u frižider, a ne da je ostavite na sobnoj temperaturi. Ovo posebno važi za meso i mlečne proizvode. Svaku hranu, koja je na sobnoj temperaturi stajala duže od nekoliko sati, bi, u pravilu, trebalo baciti, jer su se bakterije sigurno stvorile i nije više sigurno jesti je.
BONUS VIDEO