Nismo znali da je tako LAKO: Uz ova TRI trika pokupite slomljeno staklo bez POVREDA

Vesti 22.04.2023 15:12 0

Često nam se dogodi da na pod ispustimo neki stakleni predmet koji se onda rasprsne na čak stotine sitnih komadića.

Nismo znali da je tako LAKO: Uz ova TRI trika pokupite slomljeno staklo bez POVREDA

Shutterstock

Da biste izbegli povrede, ostatke je najbolje pokupiti usisivačem, ali to nije uvek moguće. Možda ste nešto razbili u sred noći i usisivač bi samo probudio komšije i ukućane, ili se možda samo plašite da će poseći staklo ili začepiti kesu za prašinu. Kako god bilo, staklo možete podići i na ova tri jednostavna načina.

Lepljiva traka: Možete da koristite lepljivu traku da pokupite komadiće stakla, a ovaj trik će najbolje funkcionisati na mekim površinama poput tepiha ili odeće. Obmotajte traku oko ruke tako da pokrije ceo dlan i pređite rukom preko razbijenog stakla.


Hleb: Koristite hleb ili pecivo kao sunđer da pokupite čašu. Pritisnite ga na ostatke i lako očistite površinu ovim potezom. Hleb obavezno bacite u posebnu kesu da ga niko ne okusi.

Kuhinjski ubrusi: Ako krhotine nisu na mekoj površini već na podu, stolu ili nekoj sličnoj glatkoj površini, staklo možete jednostavno obrisati kuhinjskim peškirima. Jednostavno preklopite kuhinjske ubruse nekoliko puta i malo ih navlažite vodom, a zatim obrišite deo gde ste pronašli ostatke. Pazite da se ne posečete.


BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading