Na ovaj način prepoznajte SVEŽE voće u prodavnici: Trik za koji je potreban samo jedan potez RUKOM!

Vesti 06.04.2023 09:34 0

Ovo je proveren način kako da u prodavnici prepoznate sveže voće

Na ovaj način prepoznajte SVEŽE voće u prodavnici: Trik za koji je potreban samo jedan potez RUKOM!

Shutterstock

Meridit Alson je jedna mama koja je primetila da su borovnice koje je ona kupila propale brže za razliku od onih koje je kupio njen muž.

Kako bi ukazala na bespotrebno trošenje novca i bacanje hrane, ona je podelila trik njenog muža. Kako je rekla u videu, kad god ih on kupi, borovnice duže traju i boljeg su ukusa za razliku od "njenih". Tajna je u jednom triku!

Poenta je da plastičnu kutijicu u kojoj se prodaju borovnice, maline ili jagode, okrenete naopako. Ako se voće ne zalepi za dno posude, onda je sveže i spremno za kupovinu. U suprotnom, ako se zalepi za dno, znači da ima dosta vlage i buđu u njoj.

 

@agooddaytobeblackvegan Has anyone tried this? This will be my go to the next time I go to the store. Thanks to my awesome niece for sharing this with me and @naptown_thrifts ♬ original sound - A Good Day To Be Vegan

 

Ostali ljudi su podelili i svoja zapažanja, te su se neki složili da uz pomoć ovog trika mogu da vide da li ima vlage i buđi u posudi. Takođe, neki imaju običaj i da pomirišu voće i da na osnovu lepog mirisa zaključe da je sveže. Još jedan od odličnih načina da zadržite svežinu jagoda jeste da ih operete, osušite i odsečete zeleni deo. Tako će duže da vam traju.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading