Pikantno i interesantno: Krem supa od šargarepe i đumbira, ručak "na kašiku"

Andrea Orlandić Vesti 22.10.2021 15:50 0

Savršena čorbica, ili krem supa od šargarepe. Naravno pod uslovom da volite šargarepu. I pod uslovom da volite đumbir.

Pikantno i interesantno: Krem supa od šargarepe i đumbira, ručak "na kašiku"

Shutterstock

Mislim da je najbolja u proleće kada se pojave prve mlade šargarepice, ali ovaj recept uopšte nije vezan za godišnje doba, čorbicu možete praviti tokom cele godine.

Potrebno:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

1 kašika putera ili ulja,

5-6 većih šargarepa,
1 -2 mlada crna luka (ili jedna glavica crnog luka),
1 komad svežeg đumbira (veličine palca na ruci),
1 kašika jabukovog sirćeta,
1 vezica peršunovog lista,
so, biber i malo ljute paprike (po ukusu)

Priprema:

Šargarepu i đumbir operite, očistite i naseckajte na kockice, sameljite u blenderu ili narendajte na krupnije rende. Bitno je da đumbir iseckate što sitnije, kako od njega ne bi ostali končići.

U šerpi na ulju ili puteru, kratko propržite sitno iseckan luk i dodajte šargarepu. Sve posolite, pobiberite, sipajte sirće ili sok od limuna i nalijte vodom. Ne treba da sipate mnogo vode, dovoljno je tek toliko da voda prekrije povrće. Kuvajte na laganoj vatri, poklopljeno, dok se šargarepa sasvim skuva. U zavisnosti od toga koliko je stara šargarepa (i koliko ste je sitno iseckali), to može da traje od 15 do 45 minuta, piše "Kuvarancije.com".

Skuvanu šargarepu usitnite u blenderu ili mikserom ili presom za pire krompir. Ispasiranu šargarepu vratite u vodu u kojoj se kuvala, po želji dodajte još začina, iseckan peršunov list i ako treba dodajte malo vode da dobijete gustinu kakvu želite, pustite da provri i servirajte odmah.

Komentari (0)
Loading