Istina, koristile su ono što je uvek bilo na dohvat ruke, a to je hrana. Na primer, u viktorijansko vreme, prljave tapete su se čistile hlebom, a podovi svežim mlekom.
I tako dolazimo do pasulja. Kada kuvate pasulj, prvu vodu bacite i nastavite sa kuvanjem.
E, pa, stari trik za koji su znale i naše bake kaže da to ne smete da uradite. Umesto da je prospete, procedite je (da biste uklonili eventualne ljuske pasulja) i pomešajte je sa vrelom vodom.
Kažu da ova mešavina čini čuda za staklene površine, i da će vaši prozori i ogledala zablistati. Poprskajte ih mešavinom, pa istrljajte sunđerom i na kraju isperite.
Takođe, ova tečnost se može koristiti i za čišćenje posuđa – a za nešto jači “dezinfekcioni” efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta.
BONUS VIDEO