Jednim POTEZOM očistite kuvano jaje: Potreban vam je jedan PREDMET sa kojim ćete završiti posao za manje od MINUT! (VIDEO)

Vesti 23.02.2023 10:58 0

Brzo, lako i jednostavno

Jednim POTEZOM očistite kuvano jaje: Potreban vam je jedan PREDMET sa kojim ćete završiti posao za manje od MINUT! (VIDEO)

Printscreen/Instagram

Često poželimo da očistimo brziknski kuvano jaje, ali ispostavi se da je to ipak proces. Prvo ih stavljamo iz vrele u hladnu vodu, pa čekamo da se ohlade, što nam već poprilično oduzima vreme. 

Umesto da se nervirate, ljusku jajeta možete da očistitite na jednostavniji i brži način.

Majka troje dece, po imenu Alija Salah otkrila je genijalan način, a sve to vam je potrebno jeste kašika. Obično kad ljuštimo kuvano jaje, navikli smo da ga kucnemo o sto ili ivicu nekog predmeta. Međutim, postoji brži i bolji način.

 

 

- Umesto da ga gulite tako - , rekla je Alija dok je pokazala svoj omiljeni metod, a onda je nežno kucnula po jajetu kašičicom da ga razbije, a zatim je uvukla supenu kašiku između ljuske i belanceta, vodeći računa da ne "zagrebe" suviše duboko, tako da belance ostane celo.

Vodeći se njenim metodom, kad ste sve gore postigli, polako okrećete jaje sve dok se ljuska sasvim ne odvoji. I eto ga, savršeno očišćeno tvrdo kuvano jaje.

 

Komentari (0)
Loading