Šlag od belanaca će postati čvršći i lakše ćete ga koristiti, samo ako posudu i pribor za mikser stavite u frižider pre nego što počnete da mutite. Ostavite da se pribor "hladi" deset minuta, pa odmah počnite da mutite.
Razlika između pripreme šlaga u hladnijim uslovima ili onim na sobnoj temperaturi je u tome što kod hladnije temperature belancima treba više vremena da postanu čvrsti, ali jednom kada se šlag napravi, stabilniji je nego kada se pravi u plastičnoj posudi na sobnoj temperaturi - u tom slučaju je smesa brže gotova.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Takođe, jaja koja nisu sasvim sveža, već su stara tri ili više dana, navodno su bolja za izradu šlaga.
Pre mućenja, u belanca stavite mrvicu soli, jer ćete tako dobiti čvrstu smesu.
Međutim, neki majstori poslastičarstva dodaju i mrvicu neke kiseline, nekoliko kapi limuna ili sirćeta, ali nakon što stave šećer! To daje hrskavost spolja, a mekoću i lepljivost iznutra - a takođe, malo kiseline osigurava stabilnost šlaga.