Saveti za oblikovanje tela i gubljenje kilograma: Najefikasnije je preskakati VIJAČU, a evo i zašto

Vesti 18.01.2023 13:00 0

Sećate li se Dženifer Bils u već kultnoj ulozi mlade plesačice koja sanja o karijeri primabalerine u filmu „Flešdens”?

Saveti za oblikovanje tela i gubljenje kilograma: Najefikasnije je preskakati VIJAČU, a evo i zašto

Shutterstock

Sećate li se njenih napornih vežbi, uključujući i one koje simuliraju preskakanje vijače?

Evo kako vežbati da biste postigli najbolje rezultate.

Šta je toliko sjajno u ovom preskakanju da bez njega ne mogu samo plesači, već i, na primer, bokseri? Efekti moraju biti zaista impresivni... I jesu! Konopac za preskakanje je cenila veoma široka grupa sportista i svi oni koji brinu o dobroj formi, zdravlju i pravilnoj figuri (bilo mišićavoj ili čvrstoj).

Preskakanje vijače

Preskakanje užeta je jedan od najjeftinijih oblika aktivnosti. Možete ga kupiti jeftino u bilo kojoj sportskoj prodavnici! 

Preskakanje vijače uključuje: tradicionalne skokove u mestu – tako vole deca, skokovi na jednoj nozi (a kasnije i na drugoj) i „osmica“. Sve ove metode daju veoma dobre rezultate. Nažalost, ovaj oblik aktivnosti ne mogu svi da obavljaju.

Kontraindikacije za skakanje su: poremećaj ravnoteže, značajna prekomerna težina, problemi sa zglobovima ili osteoporoza.

Šta će mi to doneti? 

Poboljšanje kondicije i fizičke kondicije kao i sagorevanje kalorija i iskorak (ili bolje rečeno skok) na putu ka skidanju viška kilograma - ovo su najcenjeniji efekti preskakanja konopca. Ali to nije sve, jer ova aktivnost fantastično oblikuje našu figuru i, tokom vežbi na otvorenom, zasićuje telo kiseonikom.

A sada dobra vest za sve one koji već razmišljaju o kupovini konopca za preskakanje - ne morate dugo da čekate na efekte . Prvi vidljivi rezultati se pojavljuju nakon prve dve nedelje vežbanja.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading