U jednu dublju plastičnu činiju sipajte 300 grama brašna, jednu malu kašiku soli i izmešajte. Zatim uzmite odprilike 100 ml vode i polagano sipajte u brašno i rukom (kad pravite ovu pitu, rukom obavezno morate mesiti testo!) mešajte dok se ne napravi mali hlebčić koji nije ni lepljiv i previše suv.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Takav mali hlebčić, ili kako to u Bosni zovu: jufku prebacite na pult ili tacnu na koju ste "kanuli" 3-4 kapi ulja, pa dobro uvaljajte testo u to ulje dok ne postane glatko i sjajno. Bitno je da se ne lepi za ruke, pa ako je potrebno dodajte još ulja da biste postigli to odvajanje testa od ruku.
Testo stavite u neki sud (može opet plastični) i ostavite ga u frižider na oko sat vremena.
Nabavite veliku pamučnu krpu ili solnjak koji ćete staviti na veliki trpezarijski sto, posuti brašno po njoj pa izvadite jufku iz frižidera i stavite je na krpu. Pospite brašnom i razvucite blago rukama, zatim uzmite oklagiju (jer šta je prava žena bez oklagije) i razvucite testo koliko god možete.
Kad vam oklagija više ne može pomoći, vrhovima prstiju balgo razvlacite ivice testa. Ne žurite. Polako, bez nervoze idite u krug i razvlačite koru.
Ako testo pukne, nema veze, sve se to može iskoristiti za pitu.
Zatim razvučeno testo rasecite po sredini i pospite 3 -4 kašike ulja po površini razvučenog testa.
Zatim ga filujte sa smesom koja se sastoji od: 100 grama mladog sira, 2 kašike pavlake, malo soli i dva jajeta (sve to lepo pomešati pre filovanja).
Kad ste nafilovali testo, uzmite krajeve stolnjaka i polako rolajte testo. Ako vam je to komplikovano, opet vrhovima prstiju urolajte testo.
Uzmite okruglu tepsiju i u nju u krug savijajte bosansku pitu sirnicu.
Pecite pola sata na 200 stepeni.
Kad izvadite iz rerne prekrijte pitu sa pamučnom krpom i ostavite da se ohladi.
Kad se ohladi, poslužite je i obavezno je da ovu pitu jedete rukama. Ona jednostavno ne podnosi nož i viljušku. Uživajte!
BONUS VIDEO
Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije! Zvezda ako prođe OFK ide na Pazarce, Partizan na TSC!

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)
'Državu treba hrabriti da sprovodi svoja ovlašćenja!' Đurđev: Rektor Beogradskog univerziteta je ekspert kada je u pitanju sve ovo što se dešava u našoj državi poslednjih meseci

ČEDINA BIVŠA NAŠLA NOVU LJUBAV Odselila se u Ameriku, on objavio misterioznu poruku!

Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a na Salonu automobila u Beogradu: Bezbednost u saobraćaju je naš prioritet

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

"KOSA ANĐELA" OBARA DUBAI Novi slatkiš postao hit

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

"KOSA ANĐELA" OBARA DUBAI Novi slatkiš postao hit (FOTO)

''Ova situacija će doneti mnoge probleme u budućnosti u školovanju'' - Pastor: Vojvođanski Mađari žele da se život vrati u normalu!
"MOJA DECA IMAJU OCA ZAHVALJUJUĆI LEKARIMA, HVALA SRPSKI NARODE" Prva izjava Darka koji se vratio u Kočane nakon lečenja u Beogradu

Evo u koje svrhe se koristi sredstvo koje se nalazilo pored Narodne skupštine (VIDEO)

SNIMAK IZ ODŽAKA: Vođa protesta Miletić beži sa mesta zločina nakon što je upucao čoveka (VIDEO)
