Zaradila je užasnu INFEKCIJU: Nakon što se ljubila sa BRADATIM momkom, njeno lice je BUKNULO

Vesti 10.01.2023 15:00 0

Rajli Krit, mlada korisnica TikToka, pokazala je šta je snašlo nakon što se ljubila sa momkom koji ima bradu

Zaradila je užasnu INFEKCIJU: Nakon što se ljubila sa BRADATIM momkom, njeno lice je BUKNULO

Printscreen/TikTok

Na video, na kojem se vidi lice sa osipom, reagovao je poznati dermatolog dr Šah na društvenim mrežama. Upozorio je žene na opasnu infekciju i otkrio kako da je izbegnu.

Opasne bakterije

Doktor Šah je - kao odgovor na video Rajli Krit - snimio sopstveni u kome je objasnio šta se dogodilo mladoj ženi koja je nakon ljubljenja sa bradatim muškarcem otkrila - na svoj užas - crvenilo, osip i kraste na licu. Uzrok njenih dermatoloških problema bio je impetigo, koji se razvio od bakterija sa brade njenog partnera.

- Brade imaju puno bakterija na sebi . Kada se lice trlja o bradu, stvaraju se sitne posekotine na koži, što dovodi do infekcija kao što je impetigo - rekao je dr Šah.

Neuređena brada je leglo bakterija

Impetigo je bakterijska infekcija koju izazivaju streptokoki grupe A i Staphilococcus aureus . Na zdravoj koži bakterije su bezopasne. Međutim, prilikom oštećenja kože lako može doći do infekcije koja, prema rečima stručnjaka, izaziva roze osip.

Kozmetika za negu brade

Da biste pravilno negovali svoju bradu, koristite određene proizvode za pranje i održavanje brade.

Vredi napomenuti da impetigo nastaje usled nedovoljnog pranja ruku i tela, zanemarivanja čišćenja lica. Istraživanje Statista koje citira „Njuzvik” pokazuje da 23 odsto. bradatih muškaraca starosti 18-29 godina nikada ne koriste proizvode za bradu, dok 25 odsto to čini svakodnevno.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading